روز استقلال پاکستان

روز استقلال پاکستان در 14 اوت را می توان یک روز دوگانه آزادی در نظر گرفت. هندی‌های مسلمان همچنین برای رهایی از سلطه بریتانیا جنگیدند و بعداً برای نبرد برای دولت-ملت خودشان، پاکستان کنونی – که زمانی بخشی از شبه قاره هند بود، دوباره مسلح شدند. پس از سرکوب شورش هندی‌ها در سال 1857 توسط بریتانیا، تاج پادشاهی در دوره راج بریتانیا کنترل کامل را به دست گرفت. این امر تا استقلال پاکستان در سال 1947 ادامه داشت. طرح مونت باتن پاکستان (متشکل از پاکستان غربی و شرقی) را از هند جدا کرد و یک کشور مسلمان مستقل ایجاد کرد. در سال 1971، پاکستان شرقی استقلال خود را به دست آورد و به بنگلادش معروف شد. امروزه پاکستان غربی را صرفاً به نام پاکستان می شناسند.

مراسم اصلی روز استقلال در اسلام آباد برگزار می شود، جایی که پرچم ملی در ساختمان های پارلمان و ریاست جمهوری برافراشته می شود. این امر با سرود ملی و سخنرانی های پخش گسترده و تلویزیونی رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان دنبال می شود.

روز استقلال پاکستان یک جشن ملی در پاکستان است.

تاریخچه روز استقلال پاکستان

ایجاد پاکستان یک اتفاق حیرت انگیز و کاملاً منحصر به فرد در تاریخ مدرن است. 

پاکستان، هند و بنگلادش در اصل بخشی از یک قلمرو غول پیکر به نام شبه قاره هند بودند. از زمانی که دین اسلام در شبه قاره معرفی و پذیرفته شد، به دلیل درگیری ها و ظلم هندوها به مسلمانان، آرامش بر هم خورد. برای حفاظت از اقلیت مسلمان، پس از جنگ استقلال در سال 1857، افکار و فلسفه های فکری به راه افتاد.

شرایط به نفع جامعه مسلمانان نبود، اما با شجاعت و ایمان، مسلمانان ستمدیده ساکن در شبه قاره در تحقق رویاهای آزادی موفق بودند. در سال 1906، اتحادیه مسلمانان سراسر هند تأسیس شد و در اول اکتبر همان سال، اولین هیئت متشکل از 36 رهبر مسلمان درخواست خود را به نایب السلطنه هند در سیملا برای ایجاد ایالت جداگانه برای مسلمانان ارائه کردند. 

در ادامه…

مفهوم پاکستان و آزادی برای مسلمانان، اگر تلاش‌ها و تلاش‌های مافوق بشری یک نفر برای تحقق بخشیدن به آن نبود، یک رویا باقی می‌ماند. محمد علی جناح وکیل دادگستری و سیاستمدار بود که بعدها پدر ملت پاکستان شد. جناح از سال 1913 به بعد تا زمان استقلال پاکستان رهبر اتحادیه مسلمانان سراسر هند بود. 

علامه محمد اقبال یکی دیگر از بصیرانی بود که ایده جدایی مسلمانان از هند را پیش برد. اقبال در سخنرانی ریاست جمهوری خود در 29 دسامبر 1930 در الله آباد این ایده را مطرح کرد. آدرس الله آباد اکنون در تاریخ انقلابی است. نام “پاکستان” برای اولین بار در جزوه ای به نام “اکنون یا هرگز” در سال 1933 ظاهر شد. 

این یک روز بزرگ در تاریخ بود. رهبران برجسته مسلمان از سراسر هند در این جلسه شرکت کردند و سرانجام راه حلی مشروع برای مبارزه صدها ساله مسلمانان برای کسب حاکمیت و آزادی یافت شد. در 20 فوریه 1947، نقطه عطف زمانی اتفاق افتاد که کلمنت آتلی، نخست وزیر بریتانیا، اعلام کرد که تا ژوئن 1948 به هند خودگردانی کامل می دهد. پس از مشورت های متعدد با دولت بریتانیا و رهبران کنگره، آخرین نایب السلطنه هند، لرد مونت باتن، “طرح ژوئن” را منتشر کرد.

در ادامه…

هم کنگره هند و هم حزب مسلم لیگ از طرح مونت باتن استقبال کردند. در ژوئیه 1947، پارلمان بریتانیا قانون استقلال هند را معرفی کرد. در 20 ژوئیه دولت های موقت جداگانه برای پاکستان و هند ایجاد شد. سرانجام، شبه قاره بزرگ هند بریتانیا در 14 اوت 1947 به دو کشور هند و پاکستان تقسیم شد. 

پارتیشن پر از خونریزی و کشتار بود. از زمان پیدایش ایده ملتی جداگانه برای مسلمانان، وحشیگری هندوها تشدید شد و مخالفت های زیادی با عقاید جناح و بقیه رهبران مسلمان برای ایجاد هویت مستقل برای مسلمانان وجود داشت. دودمان و خانواده‌ها نابود شدند و داستان‌های پارتیشن هنوز جمع‌آوری و بایگانی می‌شوند. 

“تو آزادی؛ شما آزاد هستید که به معابد خود بروید. شما آزاد هستید که به مساجد خود یا هر مکان عبادت دیگری در این ایالت پاکستان بروید. شما ممکن است به هر دین، طبقه یا عقیده ای تعلق داشته باشید – که ربطی به تجارت دولت ندارد.» – محمد علی جناح

سنت های روز

شهروندان پاکستان روز استقلال را با غیرت جشن می گیرند. رنگ های این روز سبز و سفید پرچم پاکستان است. پرچم های این کشور در همه جا دیده می شود و از نمایش های آتش بازی لذت می برند. مراسم برافراشتن پرچم به صورت عمومی و در موسسات خصوصی در سراسر کشور برگزار می شود. مدارس و دانشگاه ها برای جشن گرفتن، مسابقات دکلماسیون، نمایشگاه های هنری، تلاوت آهنگ ملی و ماراتن های ورزشی ترتیب می دهند. همچنین برای گرامیداشت این روز برنامه های ویژه ای در نظر گرفته شده است.

رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر سخنرانی‌های ویژه‌ای دارند و از فداکاری‌های نیاکان ملت که جان خود را برای کشور فدا کردند، یاد می‌کنند. مقامات منطقه و محلی به طور فعال برنامه ریزی و اجرای رویدادهایی را برای ابراز میهن پرستی و افزودن رنگ به روز انجام می دهند. شهروندان در نقاشی چهره، پوشیدن رنگ های کشور، پوشیدن لباس های دقیق، روشن کردن آتش بازی، و جشن گرفتن همه چیز پاکستان شرکت می کنند.

با تمام گفته ها و ناگفته ها…

در این صفحه از ساوش مگ هرآنچه که باید در مورد روز استقلال پاکستان بدانید را شرح دادیم. آژانس مسافرتی هوایی و جهانگردی مهروماه آسمان مفتخر است تا پذیرای همیشگی شما در اجرای تورهای پاکستان باشد و تجربه سفری متفاوت و آسان را هدیه کند.

درضمن میتونید برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 03132110 تماس بگیرید تا کارشناسان تورهای خارجی ما راهنمای سفری ایده آل برای شما باشند.

تصاویر و واژه ها برای توصیف این کشور قاصرند. دیدگاه شما از تجربیات سفر به پاکستان قطعا ارزشمندتر و جذاب تر است. مشتاقانه منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ESC را فشار دهید تا بسته شود